Важен ден за родната политика.Лидерът на БСП Корнелия Нинова организира лидерска среща

...
Важен ден за родната политика.Лидерът на БСП Корнелия Нинова организира лидерска среща
Коментари Харесай

Борисов, Нинова, Карадайъ и Янев сядат на масата за преговори

Важен ден за родната политика.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова организира лидерска среща в опит за сформиране на държавно управление с третия мандат. Очаква се на нея да участват ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов, на ДПС Мустафа Карадайъ и Стефан Янев от " Български напредък ". 

В четвъртък четири парламентарно показани партии обявиха, че не биха подкрепили правителство с мандат на левицата. Това са ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", " Възраждане " и " Демократична България ". Едва три партии оповестиха, че ще се отзоват на поканата на Корнелия Нинова за обща лидерска среща това са ГЕРБ-СДС, ДПС и " Български напредък ", написа novini.bg.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че е умерен оптимист за предстоящ кабинет. Тя информира, че е изпратила публични писма за идната основна среща с покани към съответните лидери на политическите обединения в 48-ото Народно заседание в петък от 11:00 в зала " Изток ". 

" Разговарях с лидерите на останалите парламентарно показани партии, поканих на среща и изпратих писма. Някои потвърдиха, други споделиха, че ще обсъдят в групите си ", заяви Нинова и уточни, че е разговаряла с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е заявил участието си в срещата. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко  Борисов потвърди в профила си във фейсбук: " Разговарях с госпожа Нинова за лидерска среща и заявих наличие. Не съм поставял условия. Решението на националното ни заседание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП. Смятам обаче, че е време за сериозен диалог сред водачите на партиите. Дължим почитание и отговорност пред гласоподавателите си ".

От " Продължаваме промяната "  заявиха, че няма да поддържат правителство с мандата на левицата. Съпредседателят на формацията Кирил Петков обяви, че Политическа партия няма да участват на общата лидерска среща. 

Лидерът на партия " Възраждане "  Костадин Костадинов, заяви, че са получили покана от БСП за лидерската среща и съобщи, че няма да отидат, тъй като не виждат смисъл от нещо сходно, желаят двустранни диалози. Убедени са, че държавно управление с третия мандат няма да има.

" Ние се виждаме всяка сряда и резултат от тези срещи няма ", уточни Костадинов и означи, че виждат някои цели, по които БСП вече са почнали да приказват и които са сложени много по-рано от неговата групировка.

Преди дни съпредседателят на  " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов заяви, че чака нови избори. " Третият мандат наподобява като роман с безусловно предсказуем и предстоящ край, след всички опити на Радев да прави едно и също и да се получи най-после едно и също ", разяснява той третия мандат.

Единствено от ДПС и „ Български напредък ” казаха, че са склонни да договарят за държавно управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР